Voor de beste wijngeheimen

Cordara Vini

In 1860 besloot Sebastiano, de betovergrootvader van Claudia Cordara, een boerderij (20 hectare) en een klein huis in Castel Boglione te kopen. Met de hulp van zijn vrouw en zijn zoon Lorenzo, was hij in staat om een groot landgoed op te bouwen, genaamd “Tenuta Imprendino”. Ze produceerden uitstekende druiven en de meeste wijn werd verkocht aan handelaren; tijdens lokale marktdagen werd de wijn ook direct verkocht en vervoerd naar de consumenten met een door paarden getrokken wagen (die eigenlijk de vorm had van een groot vat) genaamd “tumbarè”.

Overgrootvader Lorenzo en zijn vrouw Angela kregen 4 kinderen en de laatste die aankwam was mijn grootvader Sebastiano, geboren in 1903. Op 19-jarige leeftijd trouwde Sebastiano met Giuseppina Spertino uit Calamandrana en zij kregen 4 kinderen. Onder hen was alleen de vader van Claudia, Lorenzo gedegradeerd tot landbouwer en in het bijzonder tot wijnbouwer.

De opkomst van de Cordara wijn

De vader van Claudia verkreeg uitstekende wijnen, die ook door de wereldpers erkend werden. In hun Enoteca, gebouwd in 1976, zijn gouden medailles en onderscheidingen te zien als symbool van het intense en gepassioneerde werk dat de laatste decennia is verricht. In dit harde werk is Lorenzo altijd gesteund door zijn vrouw Fely, een sterke en moedige vrouw met een gevoelige en ontwikkelde geest.
Na het overlijden van mijn grootouders werd hun bezit verdeeld onder hun zonen en ondertussen beheerd Claudia ongeveer 5 hectare uitstekend gepositioneerd land. In de kelder, gebouwd door haar vader, produceer en bottelen zij uitsluitend wijnen van lokale variëteiten.

 

Claudia Cordara

Claudia Cordara heeft wijnbouw en enologie gestudeerd aan het Instituut voor Enologie in Alba. Met haar ervaring en roots is zij volledig toegewijd om het gepassioneerde werk voort te zetten dat door de vorige generaties is ontwikkeld. In haar poging wordt zij gesteund door haar eerstgeboren zoon, Thomas, die zich wijdt aan de zorg voor de wijngaarden.
Deze geschiedenis is gecreëerd door haar moeder Fely, met de hulp van haar vader Lorenzo die nog steeds een uitstekend geheugen heeft.

Het bijzondere aan Claudia is dat zij alleen werkt met inheemse druivensoorten. Jaarlijks produceren zij ongeveer 20.000 flessen met een uitmuntende kwaliteit!! Daarnaast is het bijzondere aan haar wijnen dat zij allemaal ongeklaard en ongefilterd zijn. Ook werken zijn biodynamisch.

Claudia en haar kinderen, Thomas, Giulia en Lorenzo Cordara Vini

De wijnen van Cordara

Wij presenteren dan ook met trots de wijnen van Claudia Cordara. Wat ons betreft wijnen van hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs! Of je nu kiest voor een inheemse druivensoort, de fantastische instap Barbera genaamd Namaste of zoete moscato of de limited edition, Jeena! Wij kunnen ze allemaal aanraden.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 152 reviews.