Voor de beste wijngeheimen

Dominio de Longaz

Dominio de Longaz is een familiewijnhuis gelegen in de beschermde oorsprongsbenaming Cariñena in de regio Aragón in Spanje. Aan het roer staat Fernando Rodrigo, alweer de 2de generatie wijnmakers.

Hun doel is om unieke wijnen te maken met een geheel eigen persoonlijkheid en die het lang weerspiegelen. Traditie en ervaring worden gecombineerd met de meest geavanceerde technologieën.

Bij Dominio de Longaz beschikken ze over 70 hectare wijngaarden waar ze Granacha, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah verbouwen.

Het productie pakhuis van Dominio de Longaz beschikt over een capactieti van meet dan 700.000 liter waar ze voor elke wijn verschillende vinificatietechnieken toepassen.
Voor de vaten gebruiken ze altijd Frans Allier-eiken met verschillende niveaus van toasting en verschillende kuiperijtechnieken om de verschillende aromatische profielen die door elk vat worden bijgedragen, te mengen.

De wijngaard bestaat uit 70 hectare grond in een afgebakend stuk gelegen naast de wijnmakerij, in het gebied van La Pardina. Gelegen in de uitlopers van de Sierra de Algairén, op een hoogte van 550 meter, bestaat de bodem uit klei en is zeer stenig, in dit gebied “cascajo” (grind) genoemd. Dit type bodem houdt vocht vast en is bovendien, gezien de grote hoeveelheid steen die aanwezig is, ideaal voor de rijping van de druiven.
Zoals hierboven al aangegeven verbouwen ze Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah.

De plantdichtheid is 3.500 wijnstokken per hectare en het gebruikte geleidingssysteem is de trellis, met een dubbele cordonformatie. De gebruikte onderstammen zijn R-110 en SO4, die zich die zich aan alle bodemtypes en -omstandigheden kunnen aanpassen. Het klimaat is continentaal, met extreme temperatuurcontrasten en weinig neerslag.

De wijnbouwtechnieken zijn respectvol voor het milieu en altijd gericht op het verkrijgen van druiven van hoge kwaliteit, aangezien onze filosofie is dat de wijn wordt gemaakt op de wijnstok.
Al deze kwaliteiten bieden Dominio de Longaz de ideale omstandigheden om bijzondere wijnen te produceren.

De druivenoogst kan handmatig worden uitgevoerd in kisten van 15 kg voor wijnen van hoge kwaliteit, altijd ‘s nachts, wanneer de temperaturen milder zijn, wat de oxidatie vermindert en helpt om al hun sensorische potentieel intact te houden.
Deze oogst bij lage temperatuur levert complexere en fruitigere wijnen op.

 

Logo Dominio de Longaz

De wijnen van Dominio de Longaz

Op dit moment importeren wij het paradepaardje van dit mooie wijnhuis, de Longus. Later zullen wij hun andere 2 wijnen ook gaan toevoegen aan ons assortiment.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 141 reviews.