Voor de beste wijngeheimen

Antonutti

Antonutti schrijft sinds 1921 geschiedenis. Het is het werk van inmiddels vier generaties. Vandaag de dag wordt Antonutti Vini met veel passie geleid door vader Lino, moeder Adriana en de kinderen Caterina en Riccardo. De familie beschikt over ongeveer vijftig hectare in het hart van Grave del Friuli (tegen de Sloveense grens) en werkt veel met inheemse druivensoorten. Achter elke wijn zit een verhaal en niet te vergeten veel passie en liefde.

Wij zijn dan ook trots dat wij een brede lijn mogen vertegenwoordigen van de familie Durandi.

Het is 1921: grootvader Ignazio richt het wijnhuis Antonutti op.

 Vanaf dit moment wordt de familie Antonutti onderdeel van de geschiedenis van de Friulische oenologie.

Franco treedt in de voetsporen van zijn vader Ignazio met vooruitziende blik en gevoel voor de toekomst: de markthorizon van het bedrijf wordt breder, de productieprocessen moderner en efficiënter, de kwaliteit van de wijnen wordt erkend en beloond.

Franco wordt opgevolgd door zijn dochter Adriana en Adriana ondertussen door haar kinderen, alweer de 4de generatie.

Alle druiven worden met de grootste zorg geselecteerd en er wordt zoveel mogelijk duurzaam en organisch gewerkt met respect voor het land en de natuur. Daarnaast zijn alle wijnen van Antonutti vegan.

De wijnen van Antonutti

Hieronder presenteren wij met trots alle wijnen van Antonutti. Van bekende druivensoorten tot inheemse druivensoorten die je weinig tegenkomt maar absoluut het proberen waard zijn.

Laat je verrassen door de kwalitatieve wijnen van de familie Durandi.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 143 reviews.