Voor de beste wijngeheimen

Antonutti

Antonutti schrijft sinds 1921 geschiedenis. Het is het werk van inmiddels vier generaties. Vandaag de dag wordt Antonutti Vini met veel passie geleid door vader Lino, moeder Adriana en de kinderen Caterina, Nicola en Riccardo. De familie beschikt over ongeveer vijftig hectare in het hart van Grave del Friuli (tegen de Sloveense grens).

Met trots presenteren wij hun private labels Il Giardino en Hortus Durandi, lekkernij vertaald: De privé tuin van de familie Durandi. Alleen de beste druiven worden geslecteerd voor deze exclusieve labels.

Het is 1921: grootvader Ignazio richt het wijnhuis Antonutti op.

 Vanaf dit moment wordt de familie Antonutti onderdeel van de geschiedenis van de Friulische oenologie.

Franco treedt in de voetsporen van zijn vader Ignazio met vooruitziende blik en gevoel voor de toekomst: de markthorizon van het bedrijf wordt breder, de productieprocessen moderner en efficiënter, de kwaliteit van de wijnen wordt erkend en beloond.

Franco wordt opgevolgd door zijn dochter Adriana en ondertussen haar kinderen, alweer de 4de generatie.

Zij heeft dezelfde creatieve en vooruitziende geest als haar vader, en ook de passie van een wijnmaker die ze deelt met haar man Lino en met haar kinderen Caterina, Nicola en Riccardo: samen vormen ze een hecht team dat de Antonutti Winery zover heeft gebracht om erkend te worden als een van de meest interessante en innovatieve bedrijven in de Friulische oenologie.

Groei zonder de traditie te vergeten. Respect voor traditie zonder innovaties uit het oog te verliezen.
Een filosofie en een programma dat Adriana, voor continuïteit en traditie samen met haar man Lino, bekwaam en gepassioneerd in de wijngaard, bijgestaan ​​door hun kinderen met als doel de productiviteit en het bedrijfsimago te ontwikkelen en te versterken om succesvol te bewegen in een steeds meer gekwalificeerde markt.

De grote liefde voor hun land, de nauwgezette zorg voor hun wijngaarden gelegen in Barbeano in de prachtige Spilimberghese vlakte van de Grave, het werken in een avant-gardekelder en de constante zoektocht naar de hoogste kwaliteit, zijn de belangrijkste doelstellingen waarmee de familie succes heeft in de belangrijkste nationale en buitenlandse markten, vastbesloten om het imago van Friulische wijn in de wereld te versterken. 

Eigenaardigheden van het grondgebied van Grave del Friuli.

De kwaliteit van een wijn hangt in wezen af ​​van enkele primaire factoren: de aard van de bodem, de blootstelling, het klimaat, de druivensoort. Al deze elementen zijn aanwezig. De Graves strekken zich uit over een uitgestrekt gebied (ongeveer 6.500 ha) van Friuli Venezia Giulia, dat zich uitstrekt over de rivier de Tag Parliamento, tussen de provincies Udine en Pordenone. De hoge Friuli-vlakte, dicht bij de pre-alpiene boog, wordt gekenmerkt door een natuurlijk landschap van uitgesproken originaliteit, een groot gebied gevormd door de grote alluviale waaiers van de rivieren Meduna, Cellina en Tag Parliamento.

Eigen wijngaarden: 17 hectare in Barbeano di Spilimbergo (PN). 
8 hectare in Clauiano di Trivignano Udinese (UD).

 

De wijnen van Antonutti

Wij presenteren dan ook met trots de private labels Il Giardino (huiswijnen) en Hortus Durandi (premium wijnen).

Filter op:

De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 63 reviews.