Voor de beste wijngeheimen

Herdade de Coelheiros

Herdade de Coelheiros, een familiedomein, produceert sinds 1991 wijnen van hoge kwaliteit in Alentejo. Gelegen in Igrejinha, in de gemeente Arraiolos, deelt het de filosofie van de kunst van de beroemde handgemaakte wandtapijten: het borduurwerk in het kleinste bekende punt, van wat een gedetailleerd en rigoureus ontwerp oplevert. (Arraiolos Tapestry – Teresa Pacheco Pereira) Dit is hoe de wijnen van Coelheiros worden geboren: van elk wijngaardperceel, blend to blend, een compositie die geweven is in een diepe verbinding met land en natuur.

Het landgoed van Coelheiros

Coelheiros belichaamt de klassieke Alentejo, met een schilderachtig landschap, divers ecosysteem en traditionele cultuur van de regio. Het landgoed, ingevoegd in de afgebakende regio Alentejo (DOC), strekt zich uit over 800 ha, bestaande uit 50 ha wijngaarden, een 40 ha walnotenboomgaard en een uitgestrekt kurkbos, waar schapen en herten vrij grazen. De rijke biodiversiteit omvat een olijfgaard, een meer en andere dieren zoals herten, eenden, hazen en konijnen.

 

Het wijnhuis

De filosofie van Coelheiros is om minimale tussenkomst toe te passen en de natuurlijke omgeving de kans te geven om ervoor te zorgen dat rassen hun volledige potentieel kunnen bereiken. Gelegen op een paar meter van de wijngaard, is de kelder uitgerust met de nodige technologie om kwaliteit te garanderen. Druiven van elk perceel worden afzonderlijk gefermenteerd en mengsels worden geselecteerd op basis van het profiel van elke wijn.

 

 

Biologisch

In lijn met de filosofie van Coelheiros zijn zij van mening dat het is door het respect voor natuurlijke hulpbronnen en het bevorderen van het evenwicht tussen culturen dat ze in staat zijn om meer authentieke wijnen te produceren.

In die zin werden de beste duurzame praktijken toegepast bij Coelheiros, als onderdeel van het Alentejo Wines Sustainability Program (PSVA), een aantal voorbeelden hiervan zijn:

– Druivenproductie in biologische productiewijze en implementatie van praktijken met minder impact op het milieu;
– Zonnepanelen installatie in de kelder;
– Uitoefening van het beleid van de 3V’s – Vermindering, hergebruik en recycling, waarbij de vermindering, waar mogelijk, wordt begunstigd;
– Gebruik van vaten en kurken geproduceerd met materialen uit Forests with Sustainable Management (FSA).

Wijngaard Coelheiros Portugl
Team Herdade de Coelheiros

De wijnen van Coelheiros

Wij presenteren met trots een groot aantal Portugese kwaliteitswijnen van Herdade de Coelheiros. Misschien nog wel extra tros dat ook diverse wijncritici hun wijnen met 90 punten of meer belonen.
Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 141 reviews.