Voor de beste wijngeheimen

Champagnehuis Quatresols Gauthier

Het champagnehuis Quatresols Gauthier is gelegen in Ludes, een wijndorp in de buurt van Reims (10 km) geclassificeerd als “Premier Cru”.
Drie generaties hebben elkaar opgevolgd en vandaag zorgen vader Régis en zoon Guillaume Quatresols voor de duurzaamheid van de wijngaard.

Ideaal gelegen op prestigieuze bodems van de Montagne de Reims, zijn onze wijnstokken alleen te vinden in de Grands en Premiers Crus. Onze champagnes worden gemaakt van druiven die uitsluitend van onze percelen komen. 36 percelen 27 plaatsen 5 gemeenten verschillende kleigronden.

Ze maken top champagnes waaronder rose champagne, blanc de blancs en houtgelagerde champagne.

 

In de wijngaard van Quatresols Gauthier telen ze de drie druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Deze druivensoorten geven hun champagnes unieke en complementaire eigenschappen.
Dit kleine familie champagnehuis houdt zich bezig met duurzame wijnbouw en doen hun uiterste best om op een milieuvriendelijke manier wijn te verbouwen.

De champagnes vertonen een uitgesproken fruitigheid, evenwichtige zuurgraad en harmonieus geïntegreerde maar aanwezige gist, waardoor ze bijzonder veelzijdig zijn.
36 wijngaarden verspreid over 5 locaties, waarvan vele hun eigen microklimaat hebben, begunstigd door de warmte van de nabijgelegen stad, laten een reactie toe op de omstandigheden van de verschillende wijnjaren in de assemblage.
Jaarlijks worden 25.000 flessen geproduceerd en 60.000 staan ​​in de krijtkelder..

 

.

Logo Quatresols Gauthier

De champagnes van Quatresols Gauthier

Wij presenteren dan ook met trots een aantal van hun Premier Cru champagnes waaronder de Brut Belle Estime, Brut Rose en hun fantastische Blanc de Blancs.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 143 reviews.