Voor de beste wijngeheimen

Weingut Rappenhof

Rappenhof, wat letterlijk ‘The Black Horse Estate’ betekent, vindt de oorsprong in de 17e eeuw.  Al in 1604 werd door Hieronymus Hirsch, de voorvader en stamvader van de familie Rappenhof, de eerste steen gelegd. Deze eerste steen heeft geleidt naar een inmiddels 400 jaar oude wijntraditie. De naam is ontstaan ten tijde dat de overgrootvader van de huidige eigenaar graag door de wijngaarden van Rheinhessen reed op zijn chaise (open koets) getrokken door zwarte paarden.

Inmiddels is de familie 12 generaties verder en is het landgoed in handen van Klaus Muth. Met de kennis van 12 generaties en meer dan 400 jaar wijn maken, worden traditionele waarden behouden en  wordt de kwaliteit continu verbeterd.

De wijnen van Rappenhof

Sinds de jaren 70 is het landgoed van Rappenhof lid van het ‘Verband Deutscher Prädikatsweingüter’, afgekort VDP. De VDP is de vereniging van de Duitse wijnelite. De wijnen van Weingut Rappenhof worden ingedeeld volgens de VDP-classificatie in de categorieën ‘Gutsweine’, ‘Ortsweine’ en ‘Lagenweine’. Deze laatste categorie staat bekend als de Grand Cru van Duitsland.

Alle Rappenhof wijnen zijn afkomstig van de eigen wijngaarden. Deze liggen in de districten Alsheim, Guntersblum, Ludwigshöhe, Dienheim, Oppenheim en Nierstein.

 

Klaus Muth

Vandaag de dag is de 12e generatie aangebroken, waarvan Klaus Muth de eigenaar is van Weingut Rappenhof. Klaus is een directe afstammeling van de oprichter Hieronymus Hirsch.

De wijnen van Rappenhof

Wij presenteren met trots een groot aantal Duitse kwaliteitswijnen van Weingut Rappenhof. Verder zijn we heel trots op het feit dat we de oudere Grosse Gewächs (Grand Cru) jaargangen op aanvraag inkopen en leveren. Heb je interesse in een van deze wijnen? Neem dan gerust contact met ons op.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 143 reviews.