Spumante Metodo Classico Brut – Jorche

 19,95

Op voorraad (kan nabesteld worden)

De spumante brut van Jorche is gemaakt van 75% Bianco d'Alessano en 25% Fiano. De spumante brut van Jorche wordt gemaakt volgens de klassieke champagne methode van Bianco d'Alessano en Fiano-druiven en is de uitdrukking van een uniek terroir en lokale druiven die een uitstekende balans en elegante structuur vormen.
In het glas een lichtgele kleur en een rijke, fijne, aanhoudende bubbel. In de neus en mond een volle en uitgebalanceerde smaak met kenmerken van bloemen, citrus en fruit met een vleugje witte perzik.
Door de met hand geplukte druiven op eikenhout te laten rijpen en daarna jaren op fles kun je spreken van een ware smaaksensatie in het glas.

Bijzonderheden

De zussen van Jorche werken biologisch en de rode wijnen zijn ook vegan.
De druiven worden jaarlijks met de hand geplukt in kratten. De eerste rijping is 3 maanden op eikenhouten vaten en de tweede rijping op fles voor minimaal 72 maanden. Aan het einde van de tweede rijping hebben ze de gist verwijderd. Dit heet in Italië met een mooi woord Sboccatura. Sboccatura, dégorgement in het Frans, is een methode om letterlijk het onderste uit de fles te halen.

Serveertip

Deze spumante is heerlijk als aperitief maar door zijn rijping en complexiteit ook perfect om een hele maaltijd op basis van vis te begeleiden, vooral zeevruchten.
Het ideale typisch gerecht bij deze spumante zijn (rauwe) venusschelpen en (rauwe) mosselen of zoals ze het in Italië noemen (Noci (tartufi di mare) e cozze pelose crudi).

Wijnhuis

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij.

Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie.
Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria waar je kunt slapen en genieten van een heerlijk diner.

Bij Jorche werken ze veel met autochtone Salento variëteiten, zo maken zij een heerlijke Negroamaro genaamd Caleido, een blend van Fiano en Bianco d’Alessano en zelfs dus deze Spumante methode Classico brut van 10 jaar oud.

Met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zetten zij deze wijnen op de kaart.
De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen, de omslag naar biologisch en vegan.
De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo di Manduria Riserva van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Uitgebreide informatie over Masseria Jorche kun je hier vinden.

 19,95

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Land

Regio

Wijnhuis

Druivenras

,

Jaar

Alcoholperc.

Serveertemp.

Inhoud fles

Type wijn

Inhoud ML

TIME TO READ ..

Laat je inspireren

beoordelingen

Wees de eerste om “Spumante Metodo Classico Brut – Jorche” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Review en verdien 50 wijnpunten!

HET IS PAS CRISIS ALS DE WIJN OP IS

Eindig jouw dag met een goed glas wijn

Op de hoogte blijven van onze nieuwe wijnen en interessante aanbiedingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je volgende bestelling.

Mijn wijnpunten