Voor de beste wijngeheimen

Aanbieding!

Proefdoos Jorche

58,25

Beschrijving

Deze selectie van Italiaanse kwaliteits wijnen van Jorche bieden je de perfecte gelegenheid om diverse Italiaanse wijnen te proeven. Jorche staat bekend om hun Italiaanse kwaliteitswijnen van lokale druivenrassen zoals Fiano, Negramaro en Primitivo. In de proefdoos tref je dan ook 2 heerlijke Italiaanse witte wijnen, 1 rose wijn en 3 rode wijnen aan.
De proefdoos bieden wij je aan van € 64,65 voor € 58,25.

In de proefdoos kun je de volgende selectie vinden:

1 fles Naghiro Fiano del Salento IGP (witte wijn) 
1 fles Fiano e Bianco D’Alessano IGP Salento (witte wijn)
1 fles Dipinta Negramaro Rosato del Solenta IGP (rose wijn)
1 fles Caleido Negramaro Solenta IGP (rode wijn)
1 fles Soltema Primitivo Salento IGP (rode wijn)
1 fles Primitivo di Manduria DOP (rode wijn)

Bijzonderheden

De wijnen van Jorche hebben de ideale omgevingscondities; zon, aarde en een zeebriesje. Alle bevordelijk voor een uitstekende rijping van de druiven. De druiven worden jaarlijk met de hand geplukt in kleine kisten. Daarna volgt rijping van de druiven op diverse manieren. Niet voor niets vallen bijna alle wijnen van Jorche in de prijzen en werpen ze hoge ogen bij wijncritici.

Wijnhuis

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij.

Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie.
Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria.

Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano .
De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen.
De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Uitgebreide informatie over Masseria Jorche kun je hier vinden.

 

Op voorraad

Extra informatie

Land

Regio

,

Wijnhuis

Jorche

Druivenras

, , ,

Jaar

, , ,

Alcoholperc.

13%, 14%, 14,5%, 15%, 15,5%, 16%

Serveertemp.

16° – 18°, 8 – 9 ℃

Inhoud fles

0,75 cl

Type wijn

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Proefdoos Jorche” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *