Een maatje groter graag

De meest gangbare maat voor een fles wijn is een fles met een inhoud van 750 ml. Toch zijn er ook vele andere formaten verkrijgbaar. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Voor een bijzondere gelegenheid

Een fles wijn doet het altijd goed in een fijn gezelschap, maar sommige momenten lenen zich voor iets specialers. Een grote fles wijn steelt de show en geeft een extra feestelijke tint aan de gelegenheid. Of je nu iets te vieren hebt of niet, het opentrekken van een magnum fles zorgt voor een moment waar nog lang over nagepraat wordt. Een grote fles wijn is zakelijk gezien daarom ook een groot succes. Geef bijvoorbeeld een mooie magnum fles als relatiegeschenk; gegarandeerd dat je indruk maakt!

Voor ieder wat wils

Wie denkt dat er naast de standaard maat slechts een kleine en een grotere versie bestaat, heeft het mis. Inmiddels zijn er naast verschillende maten kleine flesjes ook acht grotere formaten. Zo heb je naast de magnum (1,5 liter) ook een fles van 3 liter, Jeroboam, een fles van 4,5 liter tot aan een Melchior fles van maar liefst 18 liter. Dit laatste staat gelijk aan 24 standaard flessen. Het Italiaanse wijnhuis Jorche heeft een hele mooie serie ‘grote jongens’ te koop. Zoals hun Primitivo di Manduria DOP Riserva 3L Jeroboam als de 5L variant zijn mooi geprijsd en ware ‘showstelers’! Bovendien wordt deze wijn door Vivino gebruikers zeer hoog beoordeeld!

Een waar decorstuk

Voordeel van zo’n waar decorstuk is dat grotere flessen ook vaak langer bewaard kunnen worden. Dit komt omdat het rijpingsproces langzamer gaat dan bij een (standaard) wijnfles van 750 ml. De hals van de fles is namelijk niet evenredig breder dan de standaard, waardoor er relatief minder zuurstof toegelaten wordt tot de wijn. Super toch, dat je het cadeau wat langer als blikvanger een mooi plaatsje kan geven?!

Kortom; een magnumfles is niet alleen steeds toegankelijker aan het worden qua prijs, het is daarnaast ook een bijzonder cadeau voor een jubileum, relatiegeschenk, huwelijk of bij de geboorte.

Kijk voor onze selectie grootformaten op de Time to Wine magnum pagina.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 155 reviews.