Voor de beste wijngeheimen

Weingut Martin und Georg Fusser

Martin en Georg Fusser zijn twee broers die hand in hand werken. Vastberaden en gemotiveerd nemen ze alle beslissingen samen. Niettemin heeft ieder van hun allebei eigen interesses en eigen gebied waarin de persoonlijke sterke punten liggen. Zoals ze zelf zeggen, het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Terwijl ze nog studeerden in Geisenheim, besloten ze in 2006 om het bedrijf van hun ouders, dat tot dan toe alleen druiven produceerde, volgens hun eigen ideeën langzaam om te bouwen.

Ze hebben individuele wijngaarden uitbesteed en hun eigen wijnmakerij opgericht. In 2007 hebben ze hun eerste vintage gevinifieerd volgens eigen filosofie. Het bewezen succes gaf ze gelijk en ondertussen beheren ze 12 hectare volgens biodynamische richtlijnen.

 

Logo Weingut Fusser

De wijnen van Weingut Fusser

Op dit moment voeren wij een selectie wijnen van weingut Fusser. Andere wijnen van dit fantastische biodynamische wijnhuis zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Bogle Vineyards

De familie Bogle begon in 1968 met het planten van de eerste druivenstokken. Het was dan ook de opa van Ryan, Jody en Warren die de grondlegger is van dit fantastische wijnhuis. In 2019 is deze 3de generatie door Wine Enthousiast uitgeroepen tot American Winery of the year.

Bogle is gecertificeerd door verschillende instanties: California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.

Hoewel de familie Bogle al zes generaties in de regio Clarksburg landbouwt, gaat hun betrokkenheid bij de wijnhandel pas of moeten we zeggen alweer 50 jaar terug. Naast het doorgeven van een sterke werkethiek en toewijding aan kwaliteit, is het succes van Bogle door de jaren heen geworteld in de dagelijkse betrokkenheid van de familie Bogle.

De eerste Bogle die naar het westen kwam, was kapitein AJ Bogle, een infanterist in de burgeroorlog, die eind jaren 1870 vanuit de hoeve van zijn familie in Tennessee naar de California Delta reisde. Hij bracht zijn neef Samuel mee en samen legden ze de eerste wortels vast: kersen, perziken en peren. Helaas werden ze ontworteld tijdens de Grote Depressie toen de familie zijn oorspronkelijke grondbezit verloor.

 

Het was Warren, van de 4e generatie, die opnieuw wortel kon schieten toen hij het eerste areaal kocht na zijn dienst in WO II. Pas in 1968 plantten Warren en zijn zoon Chris de eerste 20 hectare wijndruiven op de Home Ranch. Gedurende 10 jaar verbouwde de familie druiven voor andere wijnmakerijen, waarna ze de wijn in 1978 onder hun eigen label, Bogle Vineyards, uitbrachten. De oorspronkelijke wijnmakerij, gebouwd in 1979, staat er nog steeds.

In 1989 ondernamen Warren’s zoon Chris en zijn vrouw Patty het wijnmakerijproject serieus. Chris zorgde voor het hele proces, terwijl Patty ‘s nachts de boeken deed. Chris liet met trots de wijnbouwactiviteiten groeien en bereikte zijn doel van 1000 hectare voordat hij in 1997 stierf. 

Warren, genoemd naar zijn grootvader, keerde in 1997 terug naar de ranch om de taken van de wijngaardmanager over te nemen. Jody kwam in 1999 fulltime terug in het familiebedrijf om het nieuwe proeflokaal en de klantenrelaties te leiden. Ryan keerde in 2007 terug naar het bedrijf met interesse in financiën. De drie broers en zussen blijven werken in de dagelijkse activiteiten van de wijnmakerij, met dezelfde toewijding en passie als de generaties voor hen.

De wijnen van Bogle Vineyards

Momenteel voeren wij alleen de houtgelagerde chardonnay van Bogle Vineyards. Op aanvraag kunnen wij ook andere wijnen van Bogle Vineyards leveren zoals de Old Vine Zinfandel, Petit Sirah en Pinot Noir.

Mijn wijnpunten
De waardering van www.timetowine.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 141 reviews.