Pinus Nigra Pinot Nero DOC F.G. Riserva – Antonutti
€ 21,95
Uitverkocht
De nieuwste parel van het wijnhuis Antonutti, de Pinus Nigra Riserva, gemaakt van 100% Pinot Nero! Inspanning en passie bij zowel de zorg voor de wijngaarden als het rijpen van de wijn, onthullen een uitstekende wijn die voor het waard is om geclassificeerd te worden als een reservewijn. Het woord Reserve zelf kan worden geïnterpreteerd als een acroniem van verfijnd, elegant, verrassend, expressief, zeldzaam, waardevol en opwindend.
Een robijnrode kleur. In de neus hints van granaatappel, frambozen, bes, zoethout en fijne kruiden. De smaak is boeiend, met een grote balans tussen frisheid en sappigheid. Het is een wijn die heel representatief is voor het gebied. Elegante tannines met een aanhoudend eindaroma van rode bessen.

Beschrijving
De nieuwste parel van het wijnhuis Antonutti, de Pinus Nigra Riserva, gemaakt van 100% Pinot Nero!
Inspanning en passie bij zowel de zorg voor de wijngaarden als het rijpen van de wijn, onthullen een uitstekende wijn die voor het waard is om geclassificeerd te worden als een reservewijn. Het woord Reserve zelf kan worden geïnterpreteerd als een acroniem van verfijnd, elegant, verrassend, expressief, zeldzaam, waardevol en opwindend.
Een robijnrode kleur. In de neus hints van granaatappel, frambozen, bes, zoethout en fijne kruiden. De smaak is boeiend, met een grote balans tussen frisheid en sappigheid. Het is een wijn die heel representatief is voor het gebied. Elegante tannines met een aanhoudend eindaroma van rode bessen.
Bijzonderheden
Guyot-opleidingssysteem met een wijnstokdichtheid van 4.500 wijnstokken / ha.
Door nauwgezette handmatige trosuitdunning kan een opbrengst worden beperkt tot gemiddeld 1 kg druiven per wijnstok. Door te ontbladeren wordt de beluchting van het gewas verbeterd en hebben de druiven een betere toegang tot direct zonlicht.
Zacht verpletteren van de druiven die geoogst worden als ze perfect gerijpt zijn. 10 dagen maceratie met herhaaldelijk overpompen. Na het rekken vindt de alcoholische en malolactische gisting plaats in roestvrijstalen tanks.
Vervolgens wordt de wijn 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten barriques. Flesrijping van minimaal 12 maanden voordat de wijn beschikbaar komt voor verkoop.
Bewaartermijn van minimaal 10 jaar onder ideale omstandigheden.
Serveertip
Aanbevolen met truffeltagliolini. Het past goed bij goudbruin gebraad van wit vlees en bij vette visfilet.
Wijnhuis
Antonutti schrijft sinds 1921 geschiedenis. Het is het werk van inmiddels vier generaties.Vandaag de dag wordt Antonutti Vini met veel passie geleid door vader Lino, moeder Adriana en de kinderen Caterina, Nicola en Riccardo. De familie beschikt over ongeveer vijftig hectare in het hart van Grave del Friuli (tegen de Sloveense grens). Kenmerkend voor het wijnhuis Antonutti is dat ze met lokale druifsoorten werken.
Uitgebreide informatie over Antonutti en Il Giardino kun je hier vinden.
€ 21,95
Uitverkocht
Land | |
---|---|
Regio | |
Wijnhuis | Antonutti |
Druivenras | |
Jaar | |
Alcoholperc. | 13,5% |
Serveertemp. | 16° – 18° |
Inhoud fles | 0,75 cl |
Type wijn |
Andere suggesties…

TIME TO READ ..
Laat je inspireren
HET IS PAS CRISIS ALS DE WIJN OP IS
Eindig jouw dag met een goed glas wijn
Op de hoogte blijven van onze nieuwe wijnen en interessante aanbiedingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je volgende bestelling.
beoordelingen